Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

miercuri, 29 august 2012

Cancer san: diagnosticare

-->
Autoexaminarea lunara a sanilor trebuie facuta de fiecare dintre noi, indiferent de varsta. Da, se poate intampla sa descoperi ca a aparut ceva sau ca s-a modificat ceva … dar vestea buna stii care este? De cele mai multe ori este ceva banal si nu este vorba de un diagnostic de cancer de san. Trebuie insa sa fii sigura de asta si sa consulti un medic specialist senolog.


Diagnosticul de cancer la san trebuie confirmat in urma unor examinari clinice si investigatii. Iata pasii care trebuie urmati pentru depistarea cancerului de san si confirmarea sau infirmarea diagnosticului:

1. Examenul clinic al sanilor efectuat de catre medicul specialist senolog consta in examinarea (palparea, inspectia) de catre medic a sanilor si a axilelor, pentru a depista eventualele formatiuni sau modificari.

2. Mamografia, daca ai varsta de peste 40 de ani si daca nu ai efectuat deja o mamografie in ultimul an.

3. Ecografia mamara se efectueaza daca ai varsta sub 40 de ani (sanii sunt densi la mamografie si impiedica identificarea eventualelor anomalii), esti insarcinata sau sunt prezente modificari inflamatorii sau posttraumatice acute.

4. Sonoelastografia mamara este recomandata de medicul specialist senolog atunci cand vrem sa caracterizam suplimentar  o formatiune mamara si sa diferentiem unele chisturi complicate de noduli solizi sau in anumite situatii cand vrem sa diferentiem nodulii mamari benigni de nodulii mamari maligni.

5. Puntia mamara percutanata diagnostica este cea care ne lamureste asupra diagnosticului de cancer de san in cazul in care, in una din etapele de mai sus, este identificata o formatiune suspecta.


Nu astepta ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Mergi la medicul specialist senolog atunci cand apare o problema la nivelul sanilor.

Controleaza-te ! Fii sigura ca esti bine

Dr. Elena Claudia Teodorescu
Donna Medical Center
Centru de excelenta in diagnosticarea afectiunilor mamare si ginecologice  

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

CITESTE SI --> Care sunt stadiile cancerului de san?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ai intrebari sau neclaritati ? Lasa un comentariu mai jos !
Ti-a placut acest articol ? Apasa pe butonul like sau recomanda-l unei persoane dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu