Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

luni, 1 aprilie 2013

Reincarca-ti sanatatea pentru primavara !


Donna Medical Center
Primavara este cel mai bun moment pentru a iti revizui alimentatia, stilul de viata si activitatea fizica astfel incat corpul tau sa se incarce cu energie, vitalitate si sanatate.         

Iata cateva sfaturi practice si usor de implementat, care sa te ajute sa te simti si sa arati minunat!

Dieta
O dieta echilibrata si hranitoare este esentiala pentru cresterea nivelului de energie, ceea ce confera stralucirea pielii, imbunatateste starea de spirit si puterea de concentrare.
            Acum este cel mai potrivit moment sa renunti la budinci, produse de patiserie, chipsuri. Consumul unor astfel de alimente te face sa te simti obosita, lipsita de energie, deoarece ele nu elibereaza treptat energia necesara organismului pentru a te mentine in forma intreaga zi. Dupa ce organismul consuma energia vei simti nevoia sa mananci o noua portie de zahar, iar astfel vei intra intr-un cerc vicios.

            Primavara, detoxifica-ti organismul !
  • In loc de alimente procesate, incarcate cu zahar si grasimi, alege carbohidrati cu eliberare lenta a energiei, precum painea si pastele integrale. Acestea te vor ajuta la mentinerea nivelului de energie, la echilibrarea starii de spirit, astfel incat sa poti face fata mai bine stresului.
  • Mananca cel putin cinci portii de fructe si legume in fiecare zi, pentru necesarul de vitamine și minerale care te vor face sa te simti si sa arati bine.
  • Alege alimentele care te fac sa te simti satula mai mult timp, precum fasolea, ovazul si cerealele integrale. Astfel, vei fi mai putin tentata de gustarile nesanatoase. Supa este de asemenea o optiune extraordinara, mai ales daca o prepari acasa si contine cel putin doua portii de legume.

Stil de viata sanatos
            Mai multa lumina de la soare nu este intoteauna suficienta pentru a te incarca cu energie si pentru a te determina sa fii activa, daca te simti stresata si nu dormi suficient.

  • Incearca sa iti prioritizezi ingrijorarile, pentru a putea sa le rezolvi mai usor. De exemplu, ingrijorarile fata de copil sunt mult mai importante decat pisica vecinilor care strica florile din curte.
  • Lipsa somnului sau un somn care nu te odihneste poate avea un impact mare asupra multor aspecte din viata ta. Temperatura camerei in care dormi iti poate afecta somul; incearca sa mentii chiar si noaptea o temperatura constanta in dormitor, pentru a avea un somn odihnitor.
  • Cand te simti obosita si lipsita de putere, evita cofeina – ea iti ofera doar un imbold temporar – si asigura-te ca esti suficient de hidratata. Deshidratarea cauzeaza oboseala si te poate face morocanoasa.

Activitatea fizica
Exercitiile fizice te pot ajuta sa pierzi in greutate, prin accelerarea metabolismului tau; astfel, vei arde mai multe calorii. In plus fata de stimularea circulatiei, exercitiile fizice te vor face sa te simti plina de energie si astfel sa arati si sa te simti mai tanara.

  • Incearca sa faci exercitiile fizice dimineata. Este posibil sa te simti obosita la inceput, dar starea de bine nu va intarzia sa apara si iti va oferi buna dispozitie pentru intreaga zi.
  • Nu iti plac salile de sport? Atunci incearca sa te plimbi de voie cel putin 30 de minute in fiecare zi pentru a iti pune circulatia in miscare si pentru a iti colora obrajii.
  • Atunci cand reincepi activitatea fizica dupa o lunga perioada de timp, ai grija sa te mentii hidratata, altfel vei obosi repede si nu te vei putea bucura de miscare.

Analize medicale periodice
            Fie ca ai observat cateva simptome, fie ca te simti bine, primavara este un moment bun pentru a programa consultatia anuala generala. Indiferent de varsta pe care o ai, examinarile medicale periodice iti ofera pe langa ingrijirea medicala de calitate si posibilitatea sa afli care sunt obiceiurile sanatoase benefice, precum si care sunt cele mai bune moduri de a avea grija de tine si familia ta pe termen lung. Aceste analize sunt cu atat mai importante daca ai ajuns sau ai depasit varsta de 35 – 40 de ani.
Medicul tau iti va recomanda cat de des sa trebuie sa vii la control pentru afectiuni precum tensiunea arteriala, diabetul zaharat, controalele de screening pentru diferite tipuri de cancer.

Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine! 

Dr. Elena Claudia Teodorescu
Medic primar radiologie si imagistica medicala
Centru de excelenta in diagnosticarea patologiei mamare si ginecologice
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ti-a placut acest articol? Daca da, te rugam apasa LIKE pe butonul de mai jos !
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Articole referinta:
           
http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/get-spring-healthy---and-happy-126473
http://www.utmedicalcenter.org/healthy-tips/94/7-ways-to-put-spring-into-your-health/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu