Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

miercuri, 28 august 2013

Vindecarea emotionala dupa diagnosticul de cancer mamar




Tratamentul pentru cancer este un drum lung si intortocheat. Pacientii, impreuna cu cei dragi si familia, trec printr-un carusel al emotiilor. Din momentul diagnosticului initial apare un sentiment puternic de anxietate, de frica de boala. Urmeaza o calatorie inspaimantatoare, confuza si plina de decizii dificile. Multe lucruri rele se pot intampla, iar uneori chiar tratamentul include si efecte daunatoare, pe termen lung. Trebuie insa sa stii sa parcurgi aceasta calatorie/ cursa si sa o finalizezi ca un invingator.
 Marea majoritate a pacientilor se va confrunta cu o noua “normalitate”, care include oboseala cronica, durerile, slabiciunea si depresia. Este insa foarte important ca pacientul sa nu accepte aceasta stare de normalitate, ci sa stie ca se poate vindeca, atat fizic, cat si emotional si poate sa isi recastige vitalitatea de care s-a bucurat inainte sa se imbolnaveasca.
Dupa vindecarea fizica, este bine ca pacientul sa se vindece si emotional, in interior, pentru a isi putea trai viata fara griji.  Vindecarea emotionala este un proces indelungat, dar inarmat cu timp si rabdare, fiecare pacient va putea la final sa se bucure de viata. Iata cateva metode care te vor ajuta:
  • Foloseste-ti mintea pentru a te vindeca! Meditatia, in diferitele ei forme, te ajuta sa te eliberezi de stres, depresie, dureri si insomnie;
  • Exercitii pentru un corp sanatos! Un program individualizat de exercitii, conceput pentru nevoile tale, te va ajuta sa iti intaresti musculatura si oasele;
  • Iubeste-te pe tine! Ofera-ti timp si incepe sa faci lucruri care te fac sa te simti bine precum pictura, muzica, jocurile si alte lucruri pe care ti-ai dori sa le incerci. Desi pare o idee simpla, majoritatea pacientiilor bolnavi de cancer confirma faptul ca un stil de viata sanatos combinat cu hobby-urile lor au un efect miraculos asupra vindecarii emotionale.

Desi acest proces de vindecare nu este lin si vei intampina din cand in cand mici obstacole, nu inseamna ca la final nu vei ajunge o persoana care sa poata spuna ca este un supravietuitor al cancerului, in toate privintele. Totul tine de sanatatea spirituala si cat de mult iti doresti sa te intorci la viata ta de dinainte de cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu