Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

luni, 26 ianuarie 2015

Cum sa faci fata diagnosticului de cancer mamar

Sa afli ca ai cancer mamar si ca trebuie sa te lupti cu aceasta maladie nemiloasa, chiar si intr-o faza incipienta, poate fi un moment foarte dificil pentru oricine. Astfel, sociologul Elisabeta Stanciulescu a facut cateva recomandari care te vor ajuta sa treci mai usor peste aceste momente.



1.       Managementul stresului. Primul pas este controlul nivelului de stres care creste odata cu aflarea diagnosticului. Este esential sa tii sub control stresul nu doar pentru psihicul tau ci si pentru ca tratamentul medicamentos la care vei fi supusa sa dea roade. Se pare ca influenta starii mentale asupra organismului nu este doar un mit, aceasta a fost demostrata stiintific. Pentru a sti ca esti pe drumul cel bun si pentru a evita sfaturile neprofesioniste de care internetul abunda astazi, cel mai bine este sa apelezi la profesionisti care sa te invete cum poti sa iti gestionezi corect stresul.

2.       Adopta tehnici de relaxare speciale. Poate fi vorba despre cinci minute de respiratie profunda sau de relaxarea musculaturii atunci cand esti incordata. Pentru asta lucreaza organizat, pe grupe de muschi- concentreaza-te cate 5 minute pe cate o grupa de muschi, urmand sa treci la urmatoare si tot asa pana te-ai relaxat in totalitate.

Meditatia poate fi o alta metoda de relaxare care va ajuta sa eliminate stresul. Facuta corect, dupa
sfaturile specialistilor, meditatia aduce beneficii multiple in organismal nostru- regleaza ritmul respiratiei, pe cel cardiac, relaxeaza musculatura si poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Sesiunile de meditatie pot varia de la 5 la 40 de minute, pot fi facute atat in casa cat si in miscare sau in aer liber. Exista in acest moment, mai multe tutoriale de meditatie care va te pot ajuta, pentru inceput, sa accesezi aceasta tehnica. Nu fii reticent, “imprieteneste-te” cu aceste tutoriale!

O alta tehnica de relaxare este aceea vizuala- alege cel mai frumos si relaxant loc pe care il cunosti si exploreaza-l mental in totalitate: cum arata, cum miroase, cum te-ai simtit cand ai fost acolo.



3.       Fa o selectie a persoanelor cu care sa vorbesti despre diagnostic. Nu vorbi despre diagnosticul care ti s-a pus cu oricine, daca acest lucru nu te face sa te simti confortabil. Alege-ti prietenii sau rudele carora sa le impartasesti ce ti se intampla si care sa te poata sprijini moral.  Pentru un plus de ajutor te poti inscrie intr-un grup de suport la care participa si alte femei care trec prin aceeasi experienta ca si tine- comunicarea cu aceste persoane care iti cunosc suferinta ca fi mai usoara si mai relaxanta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu