Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

luni, 22 iulie 2013

Prevenirea infectiilor urinare si ginecologice in timpul verii


Sursa foto: javi_indy on flickr.com
Prevenirea infectiilor tractului urinar precum si a celor ginecologice in timpul lunilor de vara este foarte importanta, nu doar pentru ca, sa ai o astfel de problema in vacanta este foarte neplacut, dar si pentru ca riscul de a face o astfel de infectie creste cu 46% in lunile de vara.

Riscul este crescut in timpul verii din mai multe motive: consumi mai putine lichide si apa, transpiri mai mult, este usor sa devii deshidratata, este foarte cald, iar toti acesti factori favorizeaza aparitia si inmultirea bacteriilor.

Sanatatea tractului urinar si a aparatului reproductiv feminin este foarte importanta pentru o femeie, de aceea este bine sa incerci sa previi din timp si sa iei masuri chiar inainte de a veni vara. 
Iata cum te poti proteja:

1. Hidrateaza-te suficient

Apa curata bacteriile din vezica si nu le permite sa se multiplice si sa cauzeze simptomele dureroase specifice infectiilor urinare.

2. Consuma afine

Urmeaza o cura cu afine – consumate in stare naturala sau in sucuri proaspete, afinele au proprietatea de a nu permite bacteriilor sa se dezvolte in interiorul vezicii urinare. De asemenea, o alimentatie bogata in fructe si legume care au un continut mare de apa sau sucuri naturale, pot tine la distanta bacteriile.

3. Evita produsele de igiena personala iritante

Exista foarte multe produse parfumate pentru igiena feminina, dar ele contin substante chimice care pot cauza iritare. Aceasta iritare poate provoca la randul ei inflamatii, care permit bacteriilor sa se inmulteasca si sa provoace infectii urinare si ginecologice. Atunci cand este posibil, incearca sa eviti uleiurile de baie iritante, baile cu spuma si pudrele.
Hartia igienica parfumata poate avea acelasi efect precum utilizarea produselor de igiena feminina. Foloseste hartie igienica simpla (alba) si sterge-te intotdeauana din fata spre spate, pentru a reduce riscul de iritare si infectie.

4. Poarta lenjerie de bumbac

Lenjeria de corp din bumbac absoarbe umezeala, permite aerului sa circule si pastreaza intreaga zona uscata. Toate acestea impiedica dezvoltarea bacteriilor – daca nu exista umezeala, nu vor exista nici bacterii. 

5. Ai grija in perioada menstruatiei

Sangerarea din timpul menstruatiei este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor, mai ales cand este foarte cald. Asigura-te ca ai o igiena corespunzatoare, ca schimbi regulat absorbantele si lenjeria intima. 

6. Igiena in timpul vacantelor

Desi o baie calda in jacuzzi poate fi mult mai relaxanta, piscinele sunt mai igienice. Apa calda si chimicalele pot cauza iritatii si infectii. Este bine ca dupa fiecare baie, fie in piscina sau in mare, sa faci dus cat mai repede si sa nu uiti sa schimbi sau sa speli costumul de baie. Atunci cand esti plecata in vacanta, este bine ca pentru zonele intime si sensibile sa alegi doar prosoape folosite de tine.

7. Mergi periodic la consultul ginecologic

Consultul ginecologic periodic are rolul de a descoperi precoce eventualele modificari ce apar la nivelul colului uterin. Acesta trebuie completat cu analiza secretiei vaginale si testul Babes– Papanicolau si sunt recomandate pentru toate femeile de varsta adulta, cel putin o data pe an.

Pentru identificarea eventualelor infectii urinare trebuie efectuate analizele de urina – la recomandarea medicului sau preventiv, in timpul controlului de rutina.

Toate acestea sunt masuri de prevenire a infectiilor urinare si ginecologice si le poti folosi in orice anotimp. Cu toate acestea, daca simptomele de mai jos apar si persista, trebuie sa programezi cat mai curand o consultatie la medicul tau ginecolog si analizele pentru secretie vaginala.

Simptomele infectiilor urinare:

-       cresterea in mod semnificativ a frecventei de urinare;
-       urinari dese si mici cantitativ;
-       durere si arsura la urinare (disurie);
-       necesitatea de a urina frecvent, dar eliminand o cantitate mica de urina;
-       durere sau simtirea unei greutati in abdomenul inferior;
-       urina ruginie sau rozalie, urat mirositoare sau tulbure.

Simptomele infectiilor ginecologice: 

-       mancarimi vaginale;
-       senzatie de usturime;
-       scurgeri vaginale abundente dar fara miros;
-       iritatie in zona vaginala;
-       durere in timpul actului sexual.

Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine! 

 -------------------------------------------

Pregateste-te de vara cu Pachetul Sanatate pentru Vacanta! 

 -------------------------------------------
Articole referinta:
http://voices.yahoo.com/preventing-urinary-tract-infections-during-summer-3808150.html?cat=70
http://www.aqnovel.com/article-134945-1.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu