Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

luni, 8 iulie 2013

Expunerea la soare, bronzul si cancerul la san

Pachet Sanatate pentru Vacanta Donna Medical Center
“Obisnuiam sa stau la plaja si sa ma bronzez tot timpul. Credeti ca acest exces de soare ar putea sa cauzeze cancer de san?”

Este una dintre intrebarile frecvente pe care le primim de la pacientele noastre. Nu exista pana acum studii sau dovezi concludente care sa lege expunerea la soare de dezvoltarea cancerului la san.

Cu toate acestea, stim ca expunerea la soare influenteaza organismul nostru atat direct, cat si indirect. De exemplu, este dovedit ca expunerea la lumina naturala a soarelui stimuleaza producerea vitaminei D in organism, vitamina care are un rol important in reducerea riscului de a dezvolta osteoporoza, diabet de tip 2 si chiar afectiuni ale inimii.

Un studiu realizat de Canadian Breast Cancer Research Alliance si publicat in Journal of American Epidemiology (2011), sugereaza ca expunerea la lumina naturala si producerea vitaminei D ar putea proteja impotriva riscului de a dezvolta cancer de san – in cazul femeilor care petrec o perioada moderata de timp afara, la soare.




Citeste mai departe care sunt concluziile studiului si cum poti reduce riscul de a dezvolta cancer la san!

Inainte de a te expune la soare sau de a merge la mare, fii sigura ca sanii tai sunt sanatosi si nu ai o afectiune ginecologica. Pregateste-te de vara cu pachetul Sanatate pentru Vacanta de la Donna Medical Center!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu