Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

luni, 1 iulie 2013

Noua recomandari pentru o vacanta sanatoasa

Credit foto: Kelly Frances Dunn


Starea de sanatate, starea de spirit si nivelul de energie se imbunatatesc inainte si in timpul vacantelor. Mai mult, fericirea creste atunci cand planificam o vacanta. 

Multe beneficii ale vacantelor au fost dovedite prin studii de-a lungul timpului. De exemplu, studiul publicat in New York Times in 1992 (Framingham Heart Study) concluzioneaza ca femeile care au luat o vacanta o data la 6 ani sau mai putin, au avut un risc de 8 ori mai mare de a face atac de cord sau de a dezvolta boli de inima fata de femeile care au luat cel putin 2 vacante pe an. In plus, te vei imbolnavi mai rar si vei evita accelerarea procesului de imbatranire. 

Vacantele active sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sanatatea fizica, dar si mentala. A fi activ in vacanta nu inseamna neaparat sa faci zilnic sport, ci presupune ca 2 – 4 ore pe zi sa iti planifici activitati in aer liber care sa iti faca placere, precum: o plimbare pe jos pe strazile orasului, o vizita la gradina zoologica, o plimbare cu bicicleta pe faleza, sporturi acvatice etc. 

Iata cateva idei de a petrece o vacanta de neuitat, de a te bucura de relaxare si de a iti intari sanatatea. 

1. Programeaza o vizita la medic inainte de a pleca in vacanta, pentru a evita eventualele complicatii in perioada in care esti plecata. De exemplu, inainte de a merge la plaja poti face: 
- o ecografie mamara pentru a fi sigura ca sanii tai sunt sanatosi;
- un consult endocrinologic sa fii sigura ca nu ai hipertiroidie (in acest caz soarele fiind interzis); 
- un consult ginecologic inainte de a merge la mare sau la piscina. 

2. Ia cu tine medicamentele si un chit de prim ajutor: antiinflamatoare, pastile pentru dureri in gat sau pentru rau de mare, plasturi etc. 

3. Asigura-te ca iti pui in miscare picioarele sau te ridici pentru a face o scurta plimbare o data la doua ore, pentru a evita formarea eventualelor cheaguri de sange care ar putea aparea in picioare in timpul curselor lungi cu avionul sau cu masina. 

4. Bea multa apa pentru a evita deshidratarea sau instalarea constipatiei in timpul calatoriilor. 

5. Programeaza activitatile pentru dimineata: probabil ca vremea va fi mai prietenoasa, iar tu vei avea nivelul de energie mai ridicat. 

6. Relaxeaza-te cu apusul sau rasaritul! O plimbare la apus atunci cand esti departe de casa te va incarca cu siguranta atat spiritual, cat si cu energie fizica. 

7. Intra in apa cat de mult poti! Fie ca este mare, un bazin de inot sau un lac, asigura-te ca vei intra in apa pentru inot sau doar pentru a te plimba. Chiar si a sta in picioare in apa peste talie este un antrenament bun datorita actiunii apei. 

8. Participa la un joc in aer liber in fiecare zi a vacantei tale! Exista multe variante de jocuri distractive si relaxante acum, trebuie doar sa le incerci si sa ii implici si pe cei dragi. 

9. Fii atenta la excesele alimentare! Preparate locale, inghetata, bomboane, prajituri – nu iti interzice aceste placeri, insa limiteaza-te la un singur astfel de rasfat pe zi. Daca vei “gusta” mai multe, bucuria si unicitatea lor se vor diminua, iar tu vei petrece mai mult timp stand in restaurant, iar apoi vei sta si mai mult pentru a te recupera datorita exceselor alimentare. 

Care sunt ideile pe care le consideri utile si te gandesti sa le pui in aplicare? Ne-am bucura sa primim impresii si vesti de la tine.

O vacanta minunata si sanatoasa iti dorim!

_ _ _ _ _ _ 
Ti-a placut acest articol ? Daca da, apasa pe butonul LIKE de mai sus si distribuie-l cu prietenii ! 
_ _ _ _ _ _

Articole referinta:
http://www.rd.com/health/diet-weight-loss/summer-vacation-healthy-tips-for-trips/2/
http://www.wcpo.com/dpp/news/health/healthy_living/9-health-tips-for-your-vacation-UC-family-doctor-has-pre-travel-advice-for-avoiding-sickness

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu