Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

marți, 1 octombrie 2013

Cum sa iti recastigi feminitatea dupa diagnosticul cancerului mamar?


Nu poti schimba faptul ca ai suferit de cancer mamar, dar ceea ce poti schimba este modul in care alegi sa iti traiesti restul vietii. La finalul luptei esti o invingatoare si trebuie sa alegi sa fii puternica in continuare, sa iti traiesti viata facand alegeri sanatoase,  pentru a iti recastiga linistea interioara si frumusetea exterioara. 

Un diagnostic de cancer te ajuta sa te concentrezi asupra ta in moduri in care poate nu te-ai fi gandit in trecut. Nu este nimic rau in faptul ca iti acorzi atentia pe care o meriti pentru a te simti din nou o femeie puternica, dar si frumoasa in acelasi timp. 

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci dupa diagnosticul de cancer mamar, pentru a iti recastiga sanatatea, frumusetea si increderea in tine:  

Mergi periodic la control!

La terminarea tratamentului, medicii vor dori sa te monitorizeze indeaproape. Este foarte important sa mergi la consultatiile stabilite cu doctorul tau. In timpul acestor vizite, medicii vor pune intrebari in legatura cu orice problema care poate sa apara si vor face examene si teste de laborator pentru a cauta semne de cancer sau de efecte secundare dupa tratament.
Pentru inceput, programarile vor fi la 3 sau 6 luni, iar dupa 5 ani fara cancer mamar vei avea doar un control anual.

Recapata-ti feminitatea!
In cazul in care ai suferit o mastectomie este de inteles ca iti vei dori feminitatea inapoi. Doar pentru ca te-ai operat nu inseamna ca trebuie sa ai o parere negativa despre felul in care arati, tinand cont de optiunile care iti stau la dispozitie.
Daca alegi o proteza mamara (externa), ea va lua forma sanului tau. Protezele confectionate din materiale de calitate, pe baza unor tehnologii avansate, reproduc cu fidelitate profilul natural al sanului. Protezele externe sunt disponibile pe marimi, intr-o mare varietate de modele, pentru a corespunde cat mai bine nevoilor si stilului de viata. De regula, sunt prevazute si cu un corset sau un sutien de sustinere, confectionate din bumbac si care au un buzunar special unde se introduce proteza de silicon astfel incat sa nu intre in contact direct cu pielea.
O alta optiune consta in reconstructia totala a sanilor. Prin reconstrucţia sanului se incearca refacerea pozitiei sanului, a volumului, a formei, a consistenţei si,  daca este posibil, a sensibilitatii. Operatia de reconstructie a sanului se poate realiza cu ajutorul unui implant siliconic care se plaseaza sub piele si sub muschii pieptului, fie folosind piele, grasime sau muschi care provin din alta zona a corpului sau o combinatie a acestor tehnici.

Mananca sanatos si echilibrat!
Este indicat sa mananci cat mai sanatos pentru a reveni la greutatea si puterea fizica dinaintea tratamentului. Exista o multitudine de alimente gustoase si sanatoase care pot fi consumate. Un regim alimentar echilibrat iti va ajuta organismul pentru a recapata forta musculara si pentru a depasi efectele secundare ale tratamentului, precum anemia sau oboseala.

Respecta un program concret de activitati fizice!
Sportul iti poate imbunatati sanatatea fizica, dar si emotionala.  Te va face mai fericita, iti va oferi energie si te va ajuta sa scapi de depresie. Exercitiile fizice te vor ajuta sa recastigi increderea de sine si te vei aprecia mai mult. In plus, un corp tonifiat si sanatos iti va permite sa porti din nou haine care sa iti puna in valoare feminitatea, sa te simti din nou fermecatoare pentru tine, dar si pentru cei dragi!

Ai grija de tine si de felul in care arati!
Aparitia acestei boli necrutatoare iti schimba viata fara indoiala. Dar  nu trebuie sa te lasi si trebuie sa lupti. Trebuie sa lupti chiar si cu tine insati si sa nu te abandonezi. Trebuie sa ai grija de modul cum arati. Trebuie sa continui sa te ingrijesti, sa te aranjezi, sa te imbraci frumos. Daca arati bine, te vei simti mai puternica.  Nu te neglija!

“Frumusetea ramane, incercarile grele trec.” Frumusetea vine din interior si asta este tot ceea ce conteaza. Dupa vindecarea cancerului mamar, orice femeie trebuie sa isi spuna ca acesta este inceputul vietii ei si nu o bariera, caci vindecarea cancerului mamar inseamna o a doua sansa la viata. Bineinteles ca aparitia cancerului iti schimba viata si modul de a gandi, dar acest lucru nu trebuie sa fie neaparat ceva rau. De multe ori te ajuta sa apreciezi mult mai mult fiecare mica bucurie, fiecare lucru din viata ta si fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi. Trebuie sa profiti de noua viata si sa traiesti implinita cu tine, pentru tine, dar si pentru cei dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu