Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

marți, 1 octombrie 2013

Povestea funditei roz, simbol al cancerului mamar


Fundita roz este recunoscuta cu usurinta de multe dintre noi. Ne indeamna sa ne aparam feminitatea, sa ne sustinem reciproc si sa luptam impreuna pentru o cauza. Ea ne incurajeaza sa nu ne dam batute si sa fim puternice impreuna. Este un simbol a carui poveste si ale carui surse de inspiratie le poti citi in continuare in randurile ce urmeaza.

Aparitia funditelor in America
Prima fundita folosita cu scopul de a promova o cauza a fost cea galbena, realizata de Penney Laingen in 1979, sotia unui militar american tinut ostatic in Iran alaturi de alti camarazi. Inspirata de o melodie a vremii, “Tie a Yellow Ribbon” (“Leaga o fundita galbena”), Penney a legat panglici galbene de copacii din fata curtii pentru a transmite sustinerea fata de prizonieri si dorinta de a-si revedea sotul. Nu a trecut mult si funditele galbene au fost adoptate in numar mare de oameni, in semn de solidaritate.
Un deceniu mai tarziu, activistii care doreau sa atraga atentia asupra bolnavilor care mureau de SIDA in America s-au inspirat din povestea funditei galbene si au inceput sa o promoveze pe cea rosie. La scurt timp, anul 1992 a fost considerat “anul panglicilor” si fiecare cauza a inceput sa aiba una.

Inceputul funditei roz
Prima utilizare a funditei roz apartine lui Susan Komen, care, in cadrul cursei orasului New York organizata in 1991, a inceput sa distribuie panglici roz participantilor din partea Fundatiei Cancerului Mamar.
Funditele roz au inceput sa joace un rol important si sa devina un simbol al luptei femeilor impotriva cancerului mamar odata cu panglicile distribuite de Charlotte Hayley.


Va puteti programa la numarul: 021/ 252.32.32
Pentru programari online accesati:  http://donna-medicalcenter.ro/programari.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu