Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

marți, 5 noiembrie 2013

Top 5 beneficii ale consultatiei ginecologice anuale


Cabinet ginecologic - Donna Medical Center
Vizita anuala la medicul ginecolog ne poate crea temeri si neliniste, desi acest control poate inseamna foarte mult pe termen lung pentru sanatatea si frumusetea interioara. 

Iata cateva beneficii pentru care merita sa iti faci loc in agenda saptamana aceasta pentru controlul ginecologic anual:

  1. Depistarea precoce a cancerului de col uterin
Testul ginecologic Babes – Papanicolau ajuta la identificarea cat mai timpurie a semnelor cancerului de col uterin. Acesta depisteaza existenta inflamatiilor sau a celulelor anormale care se pot transforma in celule canceroase atunci cand nu sunt tratate.
Considerat al doilea cel mai raspandit tip de cancer in randul femeilor (dupa cancerul mamar), atunci cand este descoperit devreme, cancerul de col uterin are cele mai mare sanse de a fi tratat si vindecat cat mai usor.

  1. Identificarea de eventuale BTS (Boli cu Transmitere Sexuala)
Gonoreea, infectia cu chlamydia si negii genitali sunt doar cateva exemple de BTS care pot fi depistate in cadrul examinarii ginecologice anuale. Prin efectuarea de probe simple si rapide, medicul tau ginecolog poate identifica posibilele BTS si iti poate da sfaturi valoroase despre cum poti sa te protejezi de astfel de infectii.

  1. Raspunsuri specializate pentru ingrijorarile tale
Pe langa a iti pune intrebari de rutina precum prima zi a ultimei perioade menstruale, medicul tau ginecolog iti poate oferi cele mai bune raspunsuri la temerile sau problemele tale.
Sinceritatea este un element cheie in relatia ginecolog – pacient, iar discutia de la finalul consultatiei ginecologice reprezinta momentul oportun pentru a primi sfaturi specializate despre mijloace de contraceptie, BTS si mentinerea sanatatii intime.

  1. Confidentialitate
O relatie de incredere intre doctorul ginecolog si pacient nu poate exista fara respectarea caracterului privat al conversatiei purtate intre cei doi.
Astfel, problemele si intrebarile discutate cu medicul ginecolog vor ramane confidentiale si nimeni din exterior nu va afla despre ele fara permisiunea ta.

  1. Examinarea este nedureroasa
Consultatia ginecologica nu are motive sa fie dureroasa, iar examinarea este facuta intr-un mediu sigur si steril de catre o persoana foarte bine pregatita.
In afara de o senzatie initiala de jena, consultatia ginecologica anuala aduce numai beneficii sanatatii si starii tale de bine.  Este foarte important sa avem grija de noi si acest lucru il putem face numai prin formarea de obiceiuri sanatoase atat pentru frumusetea noastra exterioara, cat si pentru cea interioara!

Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine!

Dr. Horatiu Haradja - Medic specialist obstetrica - ginecologie   
Dr. Monica Pandrea - Medic primar obstetrica - ginecologie
Dr. Lara Andronescu - Medic specialist obstetrica - ginecologie  
Dr. Safta Veaceslav - Medic specialist ginecolog

 ------------------------
Articole referinta:
http://www.healthline.com/galecontent/pelvic-exam
womenshealth.about.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu