Una dintre cele mai raspandite afectiuni genitale, cancerul de endometru are mari sanse de vindecare daca este depistat la timp in cadrul consultatiei ginecologice anuale.
Ce este cancerul de endometru?
Aceasta forma de cancer apare atunci cand celulele endometrului, tesut care captuseste uterul la femei, incep sa creasca necontrolat si sa invadeze restul tesutului sanatos. Desi are un ritm lent de dezvoltare, nedepistat si netratat, cancerul de endometru se poate extinde la nivelul vezicii sau al vaginului si ovarelor complicand astfel planul de tratament.
Pentru asigurarea sanatatii tale pe termen lung, identificarea rapida a simptomelor cancerului de endometru este vitala.
Iata cele mai reprezentative 5 simptome ale cancerului de endometru la care trebuie sa fii atenta:
1.
Sangerarea anormala a vaginului intre perioadele menstruale sau dupa menopauza;
2.
Golirea dificila a vezicii urinare;
3.
Durere in timpul actului sexual;
4.
Durere pelvina;
5.
Pierderi neasteptate in greutate in special cand cancerul se extinde.
Chiar daca preventia acestui tip de cancer este mai dificila, depistarea precoce a cancerului de endometru scade riscul aparitiei de complicatii in tratare si vindecare.
Identificarea cancerului de endometru aflat in etapa incipienta poate fi realizata prin observarea rapida a simptomelor alaturi de alte obiceiuri sanatoase de depistare a acestuia precum cele prezentate in articolul despre cum poate fi prevenit cancerul de endometru.
Pentru sanatatea si starea ta de bine, cat si a celor dragi tie, nu uita sa iti faci loc in agenda pentru consultatia ginecologica anuala. O jumatate de ora petrecuta la controlul ginecologic poate face diferenta pentru viitorul tau si al familiei tale!
Dr. Horatiu Haradja - Medic specialist obstetrica - ginecologie
Dr. Monica Pandrea - Medic primar obstetrica - ginecologie
Dr. Lara Andronescu - Medic specialist obstetrica - ginecologie
Dr. Safta Veaceslav - Medic specialist ginecolog
--------------------
Articole
referinta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu