Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

joi, 20 martie 2014

Ce analize este bine sa facem primavara


Primavara vine cu o vreme mai frumoasa si cu mai mult verde, inclusiv in alimentatie.
Este un moment foarte bun de  a ne reincarca sanatatea prin reevaluarea stilului de viata si adoptarea unor obiceiuri benefice de dieta si de sport. Iesim mai des in natura si devenim mult mai atente fata de corpul nostru si fata de modul in care ne simtim.
Insa, pentru a avea o sanatate infloritoare indelungata este foarte important ca pe langa o alimentatie echilibrata si exercitii fizice regulate sa mergem la controlul de rutina pentru a fi sigure ca suntem bine.
Daca te intrebi ce examinari sunt indicate pentru o femeie pentru perioada primaverii, mai jos gasesti o lista cu cele mai importante teste si controale la care ar fi bine sa te programezi:
 

Ajuta la descoperirea timpurie a afectiunilor ginecologice, astfel evitandu-se prin tratare complicatiile de mai tarziu.
 


Se urmaresc eventuale modificari de consistenta a tesutului mamar si aspectul sanilor.
 


Intoleranta la caldura, tahicardia, senzatia de sufocare, oboseala si scaderea sau cresterea brusca in greutate sunt doar cateva semne care indica necesitatea unei consultatii endocrinologice.
 


Poate fi inclus in cadrul consultatiei ginecologice si are un rol important in detectarea eventualelor infectii vaginale.
 


Este folosit pentru screeningul modificarilor aparute la nivelul colului uterin si este cel mai important test de diagnosticare a cancerului de col inca din faze incipiente.
 


Permite identificarea precoce a modificarilor sanilor, fiind un test de screening al cancerului mamar (este efectuat de catre pacientele asimptomatice care, pe baza rezultatelor, pot fi grupate in diferite categorii de risc de a dezvolta boala, cu controale periodice diferentiate).
 


Folosita pentru detectarea si diagnosticul afectiunilor sanilor cu ajutorul ultrasunetelor, ecografia mamara este indicata femeilor cu varsta sub 40 de ani, gravidelor sau femeilor care alapteaza.
 


Ecografia transvaginala investigheaza organele genitale feminine (uterul, ovarele si trompele uterine) cu ajutorul ultrasunetelor.
 


 In cazul in care astepti un bebelus, ecografia de morfologie fetala 3D / 4D este cea mai buna modalitate de a fi sigura ca bebe este bine si ca se dezvolta cum trebuie.
 


Foarte utila pentru diagnosticarea ficatului, splinei, rinichilor, pancreasului, a colecistului si vezicii urinare, precum si a organelor genitale interne

Pentru o primavara plina de sanatate si frumusete, asigura-te ca esti bine! Fii cu un pas inaintea bolii, prin preventie! Analizele regulate si atentia acordata simptomelor corpului sunt cea mai buna modalitate de a iti mentine sanatatea.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu