Blog-ul nostru s-a mutat!

Veti fi redirectionat automat catre noua adresa. Daca acest lucru nu se intampla, vizitati noul nostru blog la adresa
http://www.donna-medicalcenter.ro/blog.html
si actualizati-va adresa salvata in Bookmarks.

marți, 13 mai 2014

Beneficiile verdeturilor de primavara


Micile schimbari alimentare pot avea rezultate benefice pe termen lung pentru aspectul si starea noastra de bine.

Prin valorile nutritive, verdeturile de primavara ne ajuta sa ramanem sanatoase si chiar sa tinem sub control lupta cu kilogramele.

Iata 6 verdeturi si beneficiile lor pentru care merita sa le incluzi in meniul de primavara:


1.      Ceaiul de urzici detoxifiaza organismul

O ceasca de ceai de urzici ajuta la detoxifierea corpului, amelioreaza simptomele alergiilor si ajuta la tratarea anemiei.

Pentru si mai multe beneficii, adauga o lingurita de miere la ceaiul de urzici. Mare atentie insa ca ceaiul sa nu fie fierbinte deoarece mierea isi poate pierde din proprietati la temperaturi ridicate.
 

2.      Salata verde te ajuta sa iti mentii silueta

Pe langa ajutorul pe care il ofera in lupta cu kilogramele, salata verde reduce nivelul colesterolului, poate contribui la scaderea riscului de cancer si previne anemia din timpul sarcinii.
In plus, prin continutul de vitamine A, C si E, salata verde revitalizeaza pielea si ii protejeaza sanatatea, consumul ei de asemenea fiind indicat pentru ameliorarea insomniilor.
 
3.      Spanacul te ajuta sa tii cancerul la distanta

Clorofila din spanac este cunosuta pentru proprietatile anticancerigene, iar continutul de vitamina K asigura sanatatea oaselor.

Spanacul este bogat in antioxidanti, iar consumul regulat iti poate imbunatati imunitatea si poate contribui la sanatatea parului si a pielii.
 
 
4.      Papadia scade riscul de cancer si de boli ale inimii

Lista de beneficii adusa de includerea papadiei in meniu nu se opreste aici.
Papadia este de asemenea recomandata pentru oase puternice, pentru o mai buna functionare a ficatului, scaderea tensiunii, reducerea colesterolului si a inflamatiilor
 
5.      Ceapa verde protejeaza impotriva cancerului ovarian

Unele studii sugereaza ca prin consumul moderat de ceapa verde (o data sau de doua ori pe saptamana) sansele aparitiei cancerului ovarian si de colon pot fi diminuate.

Alte beneficii ale cepei verzi includ imbunatatirea sanatatii ochilor, a oaselor, a inimii si a sistemului imunitar.
 
 
6.      Usturoiul verde previne gripele si racelile

Pe langa proprietatile antibiotice naturale, usturoiul este recomandat pentru preintampinarea afectiunilor cardiace si poate opri cresterea celulelor canceroase.

Astfel, potrivit unor studii, consumul zilnic de usturoi verde timp de trei luni poate reduce riscul de aparitie a cancerului.

Pentru un stil de viata sanatos, asigura-te ca esti bine respectand un regim alimentar echilibrat, practicand activitati fizice regulate si mergand periodic la control.
 

Sanatatea este ca o floare. Ai grija de ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu