Micile schimbari alimentare pot avea rezultate benefice
pe termen lung pentru aspectul si starea noastra de bine.
Prin valorile nutritive, verdeturile de primavara ne
ajuta sa ramanem sanatoase si chiar sa tinem sub control lupta cu kilogramele.
Iata 6 verdeturi si beneficiile lor pentru care merita sa
le incluzi in meniul de primavara:
1. Ceaiul de urzici detoxifiaza organismul
O ceasca de ceai de urzici ajuta la detoxifierea corpului,
amelioreaza simptomele alergiilor si ajuta la tratarea anemiei.
Pentru si mai multe beneficii, adauga o lingurita de
miere la ceaiul de urzici. Mare atentie insa ca ceaiul sa nu fie
fierbinte deoarece mierea isi poate pierde din proprietati la temperaturi
ridicate.
2. Salata verde te ajuta sa iti mentii silueta
Pe langa ajutorul pe care il ofera in lupta
cu kilogramele, salata verde reduce nivelul colesterolului, poate contribui la
scaderea riscului de cancer si previne anemia din timpul sarcinii.
In plus, prin continutul de vitamine A, C si
E, salata verde revitalizeaza pielea si ii protejeaza sanatatea, consumul ei de
asemenea fiind indicat pentru ameliorarea insomniilor.
Clorofila din spanac este cunosuta pentru proprietatile
anticancerigene, iar continutul de vitamina K asigura sanatatea oaselor.
Spanacul este bogat in antioxidanti, iar consumul regulat
iti poate imbunatati imunitatea si poate contribui la sanatatea parului si a
pielii.
Lista de beneficii adusa de includerea
papadiei in meniu nu se opreste aici.
Papadia este de asemenea recomandata pentru oase puternice, pentru o mai
buna functionare a ficatului, scaderea tensiunii, reducerea colesterolului si a
inflamatiilor
Unele studii sugereaza ca prin consumul moderat de ceapa
verde (o data sau de doua ori pe saptamana) sansele aparitiei cancerului ovarian si de colon pot fi diminuate.
Alte beneficii ale cepei verzi includ imbunatatirea
sanatatii ochilor, a oaselor, a inimii si a sistemului imunitar.
Pe langa proprietatile antibiotice naturale, usturoiul
este recomandat pentru preintampinarea afectiunilor cardiace si poate opri
cresterea celulelor canceroase.
Astfel, potrivit unor studii, consumul zilnic de usturoi
verde timp de trei luni poate reduce riscul de aparitie a cancerului.
Pentru un stil de viata sanatos, asigura-te ca esti bine
respectand un regim alimentar echilibrat, practicand activitati fizice regulate
si mergand periodic la control.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu